Оксана Коляда зустрілась з представниками АТО та ВПО в Сумах!

Під час робочої поїздки в Суми Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда зустрілась з ветеранами АТО/ООС та членами їх сімей, а також з представниками спільноти внутрішньо переміщених осіб.

Учасники зустрічі обговорювали з Міністром проблеми, які їх хвилюють: зміни, започатковані Міністерством задля покращення надання медичної та соціальної допомоги, забезпечення житлом, пільгами та гарантіями, що надаються державою.


Однією з найголовніших проблем залишається забезпечення житлом ветеранів та переселенців.

За думкою Оксани Коляди, варто активізувати питання надання житла тим, кому це гарантовано. Сумська область – одна з небагатьох, в якій досі не забезпечені житлом родини полеглих героїв. Також треба активізувати роботу в містах щодо субвенціі 70 на 30 відсотків, де 70% платить держава і лише 30% – місто і за цією процедурою забезпечити тимчасовим житлом ВПО.

В рамках зустрічі учасники задали також і питання щодо реалізації в цьому році інших програм та подальшої реалізації програми пільгового довгострокового державного кредитування на придбання житла для внутрішньо переміщених осіб, учасників проведення антитерористичної операції (АТО) та/або учасників проведення операції Об’єднаних сил (ООС). У відповідь Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда завірила, що Уряд має за непохитну позицію, щодо цих програм, вони є надзвичайно важливими, тож мають бути реалізовані в цьому році, як це було заплановано. Щодо майбутнього року, то планується також залучати іноземних партнерів задля активізації роботи по цим програмам.