КРЕДИТ ДЛЯ ВПО ТА АТО (ООС)

 

 

Сьогодні розпочався прийом заяв про намір отримати пільговий кредит на придбання житла від громадян - учасників проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил і внутрішньо переміщених осіб. Актуальне питання виявило неабиякий ажіотаж та необхідність проведення масштабної інформаційної кампанії щодо можливості участі у пільговому кредитуванні тож Сумське регіональне управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» та громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини оперативно провели інформаційну сесію де було вичерпано представлено усю необхідну інформацію.

Днями Урядом було затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам проведення антитерористичної операції (АТО) та  учасникам проведення операції Об’єднаних сил (ООС) на придбання житла. Цей Порядок передбачає, що для надання кредитів внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО (ООС) буде спрямовано по 100 млн грн. Строк кредитування - до 20 років, відсоткова ставка - 3% річних.

Про нюанси програми розповів сьогодні на інформаційній сесії «Забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб» Володимир Братушка, директор Сумського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву». До участі були запрошені представники спільноти ВПО, учасники проведення АТО (ОСС) соціальної служби, Департаментів (міського та обласного) соціального захисту населення, Регіонального центру з надання правої допомоги. В ході заходу учасники мали змогу:

- отримати необхідну інформацію щодо того, чи мають вони право на отримання кредиту;

- дізнатися про умови отримання кредиту;

- ознайомитися з переліком документів, які необхідно подати до регіонального управління для отримання кредиту.